marți, mai 7, 2024

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări, relatează Turkish Minutes.

Într-un comunicat de presă, The Arrested Lawyers Initiative au anunțat lansarea campaniei  „Proiectul de responsabilitate pentru drepturile omului din Turcia”, pentru a impune sancțiuni asupra autorilor  abuzurilor comise împotriva  drepturilor omului  în Turcia în temeiul nou adoptat de Reglementări globale privind sancțiunile pentru drepturile omului din Marea Britanie, denumită Legea Magnitsky.

„Epoca impunității pentru cei care ar abuza împotriva  drepturilor  omului s-a încheiat cu adevărat și această campanie va utiliza Regulamentul Regatului Unit recent adoptat pentru a face o cerere puternică de sancțiuni”, a declarat unul dintre avocați, Kevin Dent QC.

Noile reglementări care au intrat în vigoare pe 6 iulie în Marea Britanie și introduc sancțiuni care variază de la interdicția de călătorie la oprirea activităților pentru oficialii implicați în încălcări ale drepturilor omului în numele unui stat.

Măsura are loc în urma abuzurilor în curs de desfășurare și pe scară largă a încîlcărilor flagrante ale  drepturilor omului în Turcia, inclusiv tortura, disparițiile forțate și închisoarea dizidenților, avocaților, activiștilor, jurnaliștilor și cadrelor din mediul academic universitar.

Noua reglementare permite guvernului britanic să „desemneze persoane care sunt implicate în anumite activități care, dacă ar fi fost efectuate de sau în numele unui stat de pe teritoriul acelui stat, ar însemna o încălcare gravă de către acel stat a drepturilor anumitor persoane ”, se arată într-un memorandum explicativ pregătit de Oficiul pentru Externe și Commonwealth din Marea Britanie (FCO).

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.