vineri, mai 3, 2024

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri oficiale, potrivit Ahval News.

Murat Emir din partidul CHP a lansat un studiu publicat într-un jurnal internațional de sănătate, semnat de viceministrul sănătății, Șuayip Birinci, în care susține că Turcia a ascuns primele cazuri de COVID-19.

„Ministerul Sănătății a anunțat că primul caz a fost înregistrat în Turcia pe 11 martie. În februarie și martie la Mersin, cu toate acestea, 24 de persoane care au fost internate la spital cu semne de pneumonie care erau marcate  pozitiv cu coronavirus. Acesta este scandalos. Privind detaliile studiului, două medicamente diferite au fost încercate pe acești oameni, iar pentru acest studiu s-a obținut permisiunea de la Ministerul Sănătății ”, a susținut Emir.

Emir a declarat că CHP se confruntă cu o situație în care ministrul sănătății și asistentul său se contrazic. 

„Din păcate, Republica Turcă este în mâinile incompetenților. Dacă ministrul adjunct al sănătății a făcut o publicație internațională ca și cum aceste cazuri ar exista, deși nu au existat, este atât o crimă științifică, cât și un scandal separat (împreună). Acest act este o încercare de a submina ministrul, dar, de asemenea, dezvăluie în mod clar decăderea din Ministerul Sănătății”, a adăugat oficialul. 

Numărul pacienților a ajuns la 329.138, iar numărul persoanelor care au murit din cauza virusului depășește de 8.600. Într-o conferința de presă de pe 30 septembrie 2020, ministrul sănătății din Turcia,  Fahrettin Koca a indicat că nu i-au adăugat pe toți cei care au fost testați pozitiv COVID-19 la numărul de pacienți zilnici și i-au considerat doar pe cei care au prezentat simptomele drept „pacienți”.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.