miercuri, mai 8, 2024

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie, relatează Duvar English.

Erdoğan Çolak, președintele Asociației Farmaciștilor Turci (TEB, a menționat că se așteaptă ca 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei să fie lansate pe piață până pe 15 octombrie, dar că Ministerul Sănătății ar trebui să continue să lucreze la creșterea ofertei.

„Oamenii sunt cu adevărat interesați de vaccinurile împotriva gripei. Nu există absolut nicio modalitate ca 1,5 milioane de vaccinuri să fie suficiente, când nu a fost suficient anul trecut. Turcia are nevoie de cel puțin 6 milioane „, a declarat președintele.

Ministerul Sănătății ar trebui să creeze un sistem care să acorde prioritate cetățenilor care prezintă un risc ridicat de COVID-19 ,așa încât aceștia să primească vaccinul, dacă nu pot crește aprovizionarea.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.