miercuri, mai 8, 2024

“Lovitură majoră pentru guvern”:Facebook nu se supune cerințelor Turciei

Facebook a respins noua măsură impusă de guvernul turc de a numi un reprezentant în țara, relatează Duvar English.

Activistul pentru drepturile cibernetice, Yaman Akdeniz, a anunțat decizia companiei din contul său de Twitter, adăugat că se așteaptă ca decizia Twitter să fie influențată de mișcarea Facebook.

„Facebook a decis să NU numească reprezentanți turci în Turcia în legătură cu noua lege a rețelelor sociale. Aceasta va fi o lovitură majoră a planului guvernului turc de a constrânge giganții din rețelele sociale să aibă reprezentare legală în Turcia „, a scris Akdeniz, pe Twitter pe 5 octombrie.

„Rămâne de văzut ce va decide Twitter, dar decizia Facebook [în] de a nu numi un reprezentant legal în Turcia ar trebui să influențeze și decizia Twitter”, a adăugat activistul.

Guvernul turc a anunțat, pe 1 octombrie, noile măsuri care vizează accesul la platformele internaționale, care se pot confrunta cu amenzi și limitare accesului pentru utilizatori.Conform noii reguli, rețelele  de socializare trebuie să desemneze un reprezentant în Turcia până 1 octombrie, măsura  care încă nu a fost îndeplinită.

Autoritățile turce vor impune treptat amenzi începând 10 milioane de lire turcești (1,1 milioane de euro), urmând ca amenda să crească, iar în 6 luni, accesul să fie limitat până la 90%, în cazul în care nu sunt respectate regulile.

Legislația adoptată în iulie, a fost solicitată de președintele Recep Tayyip Erdogan, care a spus că vrea să eradicheze conținutul imoral pe social media. Guvernul susține că legea are drept scop combaterea criminalității informatice și protejarea utilizatorilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.