joi, mai 2, 2024

Ecran negru timp de 5 zile pentru un canal TV care a criticat guvernul lui Erdogan

Unul dintre puținele posturi de televiziune din Turcia care critică guvernul a primit  o interdicție de difuzare de cinci zile din cauza  criticilor  unei prezentatoare, îndreptate asupra politicii externe turcești, relatează Turkish Minutes.

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTUK), care monitorizează, reglementează și sancționează emisiunile de radio și televiziune, a oprit temporar emisiunile canalului Halak TV începând de luni, din cauza criticilor exprimate de Ayșenur Arslan în timpul programului „Medya Mahallesi” din 16 iunie.

Critica exprimată de prezentatoarea TV  asupra politicii externe adoptată  de guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), a fost interpretată ca încălcând reglementările  mass-media.

Interdicția s-ar fi bazat pe articolul 8 din Legea nr. 6112 privind înființarea întreprinderilor de radio și televiziune și a serviciilor lor mass-media, în care care scrie: „Serviciile media nu trebuie să acționeze contrar existenței și independenței statului Republicii Turcia, integritatea indivizibilă a statului cu teritoriul și națiunea acestuia sau principiile și reformele Atatürk. ”

Halk TV se confruntă cu pierderea licenței sale de difuzare dacă este penalizată din nou în conformitate cu aceeași prevedere în termen de un an.

RTUK a impus 1.329 sancțiuni în primele nouă luni ale anului 2019, potrivit propriilor sale statistici.

După puciul eșuat din 15 iulie 2016, 165 de instituții mass-media au fost închise într-o singură zi printr-un decret. Potrivit site-ului web TurkeyPurge, un total de 189 de mijloace de informare au fost închise. Sute de lucrători din mass-media se confruntă cu investigații și procese, în timp ce cel puțin 93 dintre aceștia sunt încă în spatele gratiilor, în mare parte sub acuzații sau condamnări legate de terorism.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.