luni, mai 6, 2024

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin  plimbări individuale în patru provincii, pe 20 septembrie, din cauza pandemiei COVID-19, informează Hurriyet Daily News.

Mai multe femei s-au adunat pe plaja din Caddebostan, din cartierul Kadıköy din Istanbul,îmbrăcate  cu haine elegante și bicicletele  acoperite cu flori.

„Vrem să petrecem toate duminicile fără mașini și trafic”, a afirmat Filiz Gençoğlu, una dintre bicicliste, care a participat la evenimentul individual.

În İzmir, un grup de femei s-au reunit în Piața Cumhuriyet și s-au plimbat cu bicicletele împodobite cu baloane.

„Din păcate, nu putem călători în mod colectiv, sunt doar pe drumuri cu un număr limitat de prieteni.” a susținut organizatoarea din Izmir,  Sema Gür.

 În districtul Erdek din nord-vestul provinciei Balıkesir, șapte femei au mers cu bicicleta strigând  sloganul: „Drumurile ar trebui să  miroase a parfumuri, nu a gaze arse”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.