duminică, septembrie 8, 2024

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Începerea anului școlar de anul acesta a fost cu siguranță plin de incertitudini, de întrebări și probleme,atât pentru cei mari, dar și pentru cei mici.

În scenariu obișnuit al festivităților de deschidere fac parte elevii încântați de revedere colegilor și a profesorilor, cu flori, cu zambete și multă gălăgie.

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

La școala 8 din Constanța curtea școlii a fost goală, iar la intrare sunt puse atât semne de distanțare socială, dar și de obligativitatea purtării măștii.

Cu toate cele petrecute din cauza focarului COVID-19, instituțiile de învățământ din Constanța au adoptat fie scenariul galben sau roșu, iar elevii au fost întâmpinați fie online de către cadrele didactice, fie fizic, dar cu prezența a doar a unei jumătăți de clasă.

De exemplu, la Liceul ’Ovidius’ din Constanța elevii au participat la festivitatea deschiderii online, iar Liceul de Telecomunicații a deschis porțile pentru studenți, însă o parte au participat azi și cealaltă parte vor fii prezenți marți.

La liceul Telecomunicații Constanța elevii au participat luni, o parte la festiviate, iar cealaltă parte urmează să fie prezentă marți. La intrarea, tinerilor li s-au luat temperatura și s-au dezinfectat cu soluții sanitare pregătite de către instituția de învătământ.

La intrate în liceu elevii s-au dezinfecta cu soluții sanitare, iar un membru al școli i-au luat temperatura. De asemenea, pe hol sunt lipite semne care îi ghidează să țină distanțarea.

Andra Sandru, directorul Liceului de Telecomunicații Constanța explicat reporterului Zaman planul pentrul acesta an și pregătirile luate pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Dezinfectantele alături de informații despre COVID-19 și prevenierea răspândirii virusului.

“Cum prevede legislația in vigoare, am pus dezinfectanți atât la căile de acces, dar și clase. Am creat traseele de deplasare, am deschis căi de acces separat pentru a elimina posibilitatea aglomerației. În sălile de clasă am asigura distanțarea.Acum, în sălile de clasă diriginții pun la curent elevii cu noile reguli speciale care vor fi aplicate” ne-a explicat directoarea.

Clasele de elevii din liceului Telecomunicații urmează să se împarte în jumătate, o parte să vină timp de două săptămâni la scoală, apoi să urmeze cursurile online. Între clasele a IX-a și a Xa, care fac cursuri de dimineață și anii mai mari, care vin de după-amiază, va fi luată o pauză timp de o oră pentru curățenia și dezinfectarea școlii.

SUHEILA ISMAIL, CONSTANȚA

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.