miercuri, mai 1, 2024

SUA avertismente de călătorie pentru Turcia: “Nu călătoriți!”

Departamentul de Stat al SUA a emis pe 26 august un aviz de călătorie actualizat pentru Turcia, care include avertismente de nivel 3 și 4 pentru COVID-19,  informează Duvar English.

Agenția de sănătate americană consideră că Turcia este riscantă și îndeamnă americanii să evite călătoriile neesențiale. Turcia a primit avertisment de nivelul 3 care înseamnă „reconsidera călătoriile” și de nivelul 4,  “Nu călători”.  Înainte de pandemie, Turcia era un nivel global 2 („aveți precauție crescută”).

Avertisment pentru detențiile arbitrate

 Departamentul de Stat al SUA a avertizat americanii împotriva „detențiilor arbitrare” din Turcia.

„Aveți precauție sporită atunci când călătoriți în Turcia din cauza terorismului și a detențiilor arbitrare. Forțele de securitate au reținut zeci de mii de persoane, inclusiv cetățeni americani, pentru presupuse afiliații cu organizații teroriste, bazate pe probe slabe sau secrete și motive care par motivate politic. Cetățenii americani au fost, de asemenea, supuși interdicțiilor de călătorie care îi împiedică să plece din Turcia. ” se arată în comunicatul SUA.

Unul dintre cele mai controversate cazuri de arestare arbitrată a fost cea omul de ştiinţă american de la NASA, Serkan Gölge, care a fost încarcerat aproape patru ani, după puciul eșuat din iulie 2016, în timpul unei vizite pe care o efectua în ţara sa de origine. 

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-a întors la locuința sa din Houston la începutul acestei lunii iulie 2020, alături de familia sa.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.