vineri, aprilie 26, 2024

Un spital a înregistrat moartea unui pacient cu COVID-19 ca „deces regular”

Un spital din provincia nordică Çorum a înregistrat moartea unui bărbat în vârstă de 82 de ani care a primit tratament pentru COVID-19 ,  ca “deces regular”, relatează Duvar English.

Mahmut Bal a susținut, pe 17 august,  că tatăl său a primit tratament pentru COVID-19 timp de 20 de zile, dar în certificatul său scrie că moartea a fost cauzată de o „boală infecțioasă”, care este considerată o cauză de” deces regular”.

„Am fost șocați să vedem certificatul de deces. Au mai spus că trebuie să purtăm măști și mănuși pentru a-i ridica corpul ”, a susținut Bal.

Numerele oficiale de infectați cu COVID-19 din Turcia au fost sursa controverselor la nivel național, considerându-se adesea că numărului real de cazuri COVID-19 din țară este mult mai mare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.