miercuri, mai 1, 2024

Turcia: Sediul central confiscat, transformat în clădire judecătorească

Turcia a transformat sediul central al ziarului Zaman, confiscat de guvern în 2016, într-o clădire judecătorească, potrivit Turkish Minute.

Cu toate că proprietarul a depus un dosar la ICSID, o instituție internațională de arbitraj care furnizează soluționarea litigiilor legale și conciliere între investitorii internaționali, guvernul turc a transformat-o într-o clădire pentru judecătorie.

O companie din Belgia, numită Cascade Investment NV, care revendică proprietatea asupra clădirii a susținut că sediul central din Zaman era deținut de Cihan Medya Dağıtım AȘ, din care era acționar și că compania a fost confiscată ilegal de Turcia.

La începutul anului 2015, Cascade Investment NV a cumpărat acțiunile Cihan Medya Dağıtım AȘ, care deținea clădirile și fabricile de imprimare ale Zamanului.

Construcția situată în districtul Yenibosna din Istanbul a fost proiectată și construită special pentru ziar în 2005, însă a fost confiscată de guvern la 4 martie 2016 pentru presupusa afiliere cu mișcarea Gülen.

Zeci de jurnaliști ai cotidianului Zaman au fost puși după gratii după puciul eșuat.De asemenea, guvernul a închis aproximativ 200 organe de media, inclusiv agenții kurde de știri și ziare.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.