joi, mai 2, 2024

3.000 de posibili infectați cu COVID-19 în timpul primei rugăciuni în Hagia Sophia

Un expert din domeniul sănătății a Turciei susține că aproximativ 3.000 de oameni sunt posibili infectați cu COVID-19 după ce au participat la prima rugăciune în Hagia Sophia, relatează  Duvar English.

Profesorul Sarp Üner a afirmat pe 8 august că în jur de 3.000 de persoane ar putea fi  infectate cu noul coronavirus, după rugăciune de vineri, 24 iulie din Hagia Sophia.

„Au fost aproximativ 1.000 de pacienți asimptomatici acolo, pe baza prognozelor. Dacă ne gândim la rata de transmisie, acei pacienți au infectat alți 2.000-3.000. Cred că adunarea va spori cazurile la Istanbul”, a declarat Üner.

Erdoğan a susținut că 350.000 de persoane au participat la prima rugăciunile de vineri la Hagia Sophia.  Doar 500 de persoane au fost permise în interiorul Hagiei Sophia ca parte a măsurilor COVID-19, în timp ce alte mii s-au rugat afară, în Piața Sultanahmet.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca informează că pe 10 august au fost înregistrate 1.193 de noi cazuri cu 14 decese. În total, Turcia a ajuns la 241.997 de cazuri, cu 5.858 de decese.


Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.