duminică, mai 5, 2024

Turcia: Un brutar a inventat baclavalele purpurii pentru diabetici

Un brutar turc din provincia estică Erzurum, din Turcia a creat baclavale purpurii pentru diabetici, relatează Daily Sabah.

Selami Atiș, bucătar în vârstă de 28 de ani, a reinventat rețeta pentru baclavale care conține varză roșie, zmeură, smochine și alte ingrediente purpurii pentru a face aluatul. Între straturi a adăugat smântână și alune, iar în loc de siropul clasic pe bază de zahăr, sunt folosite sucuri de fructe.

„Am fost învățați de maeștrii din (sud-estul) Gaziantep și Kahramanmaraș”, a povestit Atiș, care face baclavale de la 16 ani.

Atiș a povestit că inspirația i-a venit de la pâinea mov făcută în provincia estică Malatya.

„Pâinea respectivă este special făcută pentru persoanele cu diabet. Baclavaua a fost aprobată și de Ministerul Sănătății pentru diabetici”  a povestit bucătarul.

 Rețeta a devenit rapid faimoasă și are comenzi din întreaga țară, iar brutarul face 120-130 de tăvi pe zi.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.