duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Scrisoare de după gratii către pisica lui

Fostul directorul al unui canal de știri de stat turcesc a scris o scrisoare către pisica lui, Mia, în timp ce el  se află după gratii sub acuzații de terorism.

Una dintre fiicele lui Ahmet Boken a postat pe rețelele de socializare imagini cu scrisoarea primită de la tatăl său  către noul animal de companie al familiei, pisica Mia.

“Ați mai văzut o astfel de scrisoare?” a adăugat Esma Boken, lângă imaginile cu scrisoarea tatălui.

“Nu ne cunoaștem pentru că ești adusă acasă în lipsa mea, dar eu știu totul despre tine pentru că fetele mele mi-au povestit multe. Tu nu mi-ai scris mie nici o scrisoare, așa că am vrut să îți scriu eu. Bun venit în familia noastră! Le-ai bucurat pe fete în lipsa mea. Chiar dacă nu ne cunoaștem, te iubesc. Te rog, nu le zgâria pe fetele mele și nu le supăra. Ai grijă ca fetele să te îngrijească bine și arătă-ți  iubirea cu mult :Miau! […]Sper că te-am desenat bine!” a scris jurnalistul în scrisoare.

Ahmet Boken a fost director al TRT HABER, un canal de știri, care în perioada în care el era  la conducere,  a avut cel mai mare rating. 

Boken a fost arestat imediat după puciul eșuat pentru apartenența la organizație teroristă, urmând să fie plasat în penitenciarul Sincan, din Ankara și condamnat la 9 ani și 9 luni.

ISMAIL S./BUCUREȘTI

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.