duminică, aprilie 28, 2024

Turcia: Apel de eliberarea din închisoare a unei mame cu doi copiii bolnavi

Asociația pentru Drepturile Omului din Turcia (HHD) cere eliberarea unei mame care se află în prezent în spatele gratiilor din sud-estul provinciei Diyarbakir, cu cei doi copii ai săi care suferă de probleme grave de sănătate, conform Duvar English.

Eylem Oyunlu a fost arestat pe 19 iunie și a fost închisă  cu copilul ei de 10 zile, care nici măcar nu are certificat de naștere și cu fiica ei de doi ani. 

Conform reprezentanțiilor IDH, bebelușul suferă de o conductă lacrimală blocată, iar fetița are bronșită cronică.

„Din 2019, există cel puțin 780 de copii care au fost nevoiți să trăiască în închisoare cu mamele lor, iar acest lucru afectează viața copiilor în moduri dificil. În ciuda faptului că activiștii pentru drepturile omului continuă să prezinte soluții cu privire la această situație, cei care au responsabilitatea de a apăra drepturile copiilor au rămas tăcuți și ca urmare a problemei, s-a agravat „,  se arată în declarație.

Asociația a solicitat tratament imediat și asistență medicală pentru cei doi copii și a cerut reglementări legale care să asigure un nivel de viață sănătos pentru copiii care sunt în spatele gratiilor cu mamele lor.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.