miercuri, mai 29, 2024

Istanbul: Doi frați condamnați după ce au fost bătuți de paznicii din cartier

Doi frați au fost condamnați la opt luni de închisoare după ce paznicii i-au bătut și după ce au depus plângeri penale împotriva lor, conform Duvar English.

În urma unui control de identitate, paznicii de cartier au bătut doi frați care lucrau pe un șantier din districtul Bağcılar, din Istanbul. 

În ciuda obținerii raportului medicului care indica faptul că au fost bătuți și au prezentat acest lucru în fața instanței, frații au fost condamnați la 8 luni de închisoare pentru „rezistență pentru a împiedica exercitarea datoriei”.

Ce s-a întâmplat?

În 2018, frații mergeau acasă dinspre  șantierul în care lucrează, când paznicii de noapte i-au oprit  și i-au făcut să aștepte aproape o jumătate de oră. Când unul dintre frați a întrebat de ce au fost reținuți, paznicii l-au agresat, provocându-l pe al doilea,  pentru a veni în apărarea fratelui său.

În declarațiile lor, frații au spus că au fost băgați în portbagajul unei mașini, iar deasupra lor au fost aruncate cauciucuri de rezervă. Aceștia au susținut că au fost bătuți în mașină până când au început să le sângereze nasul și gura și că paznicii de noapte au făcut fotografii pentru a-i batjocori.

Frații au fost duși la un spital din apropiere, unde au primit raportul medicului, dar au fost duși ulterior la o secție de poliție.

Reintroducerea paznicilor de cartier în 2017 și creșterea ulterioară a numărului acestora în anii următori a stârnit controverse în Turcia. Criticii spun că prezența lor crescută pe străzi echivalează cu instituirea unei forțe de poliție paralele de către guvernul lui Erdogan.

Numărul paznicilor din Turcia s-a dublat de la 11.398 în 2018 la 21.319 din luna martie a acestui an.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile.