duminică, aprilie 2, 2023

Istanbul: Doi frați condamnați după ce au fost bătuți de paznicii din cartier

Doi frați au fost condamnați la opt luni de închisoare după ce paznicii i-au bătut și după ce au depus plângeri penale împotriva lor, conform Duvar English.

În urma unui control de identitate, paznicii de cartier au bătut doi frați care lucrau pe un șantier din districtul Bağcılar, din Istanbul. 

În ciuda obținerii raportului medicului care indica faptul că au fost bătuți și au prezentat acest lucru în fața instanței, frații au fost condamnați la 8 luni de închisoare pentru „rezistență pentru a împiedica exercitarea datoriei”.

Ce s-a întâmplat?

În 2018, frații mergeau acasă dinspre  șantierul în care lucrează, când paznicii de noapte i-au oprit  și i-au făcut să aștepte aproape o jumătate de oră. Când unul dintre frați a întrebat de ce au fost reținuți, paznicii l-au agresat, provocându-l pe al doilea,  pentru a veni în apărarea fratelui său.

În declarațiile lor, frații au spus că au fost băgați în portbagajul unei mașini, iar deasupra lor au fost aruncate cauciucuri de rezervă. Aceștia au susținut că au fost bătuți în mașină până când au început să le sângereze nasul și gura și că paznicii de noapte au făcut fotografii pentru a-i batjocori.

Frații au fost duși la un spital din apropiere, unde au primit raportul medicului, dar au fost duși ulterior la o secție de poliție.

Reintroducerea paznicilor de cartier în 2017 și creșterea ulterioară a numărului acestora în anii următori a stârnit controverse în Turcia. Criticii spun că prezența lor crescută pe străzi echivalează cu instituirea unei forțe de poliție paralele de către guvernul lui Erdogan.

Numărul paznicilor din Turcia s-a dublat de la 11.398 în 2018 la 21.319 din luna martie a acestui an.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.