marți, mai 7, 2024

Turcia: Un hotel a acoperit plaja cu marmură și suține că este nisip alb

Un hotel din Turcia a încercat să acopere o plajă cu pulbere de marmură, susținând că este nisip alb, informează  Gazete Duvar.

Președintele Consiliului municipal al orașului Bodrum, Arif Yılmaz, a declarat  că substanța este pulbere de marmură, care poate avea efecte grave asupra  naturii.

„Aceasta va strica fauna țărmului pe termen lung. Aceasta va polua marea, o va priva de oxigen și va provoca chiar alunecări de teren ”, a declarat Yılmaz.

Amendă de 345.000 de lire

Construcția plajei din Bodrum a fost oprită, după ce s-a descoperit că este acoperită cu pulbere de marmură, iar conducerea a fost amendată  cu 345.000 de lire turcești.

Între timp, Primarul Bodrum, Ahmet Aras, a menționat că practici similare frauduloase au fost prevenite în alte locații din provincie și că au fost emise amenzi similare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.