vineri, mai 17, 2024

Turcia: Petiție împotriva forajului puțurilor care ar putea distruge o plajă populară

Guvernul turc a permis forarea a șase puțuri geotermale în jurul uneia dintre cele mai populare plaje din Turcia, Ölüdeniz, care este și o zonă protejată, informează Gazete Duvar.

Omul de afaceri, Abdulvahap Çelik a fost autorizat pentru construirea a două fântâni lângă plajă (  fiecare din acestea  de aproximativ zece hectare) și în apropiere de Kayaköy, un sat grecesc abandonat, care este un sit arheologic natural.

Fethiye Ecologic Life Association, o organizație non-guvernamentală, alături de localnici, au pornit o petiție pe change.org pentru a împiedica construcția. 

Asociația a menționat că forajul geotermic ar putea provoca eliberarea de substanțe chimice incluzând, arsenic, sulf, plumb și cianură.

„[Există] riscurile de prăbușire a terenurilor din cauza extragerii lichidului geotermic, a poluării intense a apei din descărcarea directă a substanțelor chimice și a distrugerii solului, copacilor, produselor agricole, lacurilor și pârâurilor, care agravează, de asemenea, încălzirea globală”, au explicat reprezentații asociației.

Prin declarația oficială,  asociația a solicitat ministerelor de silvicultură și urbanizare să protesteze împotriva forării puțurilor.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.