vineri, mai 3, 2024

Turcia: Un muzician a murit după 2 zile, de la încheierea grevei foamei de 322 de zile

Muzicianul Ibrahim Gökçek al formației turcești Grup Yorum a murit după două zile după ce, marți, a încheiat greva foamei, în urma negocierile cu autoritățile turce privind ridicarea interdicțiilor de concert asupra grupului, a declarat Ahval News.

Gökçek a făcut greva foamei timp de  322 de zile pentru a cere ridicarea interdicțiilor de concerte, încetarea atacurilor din centrul cultural al trupei și eliberarea membrilor trupei  încarcerați. 

„Rezistența noastră a obținut o victorie politică. Am anunțat acest lucru întregii lumi. Noi, în calitate de membri ai Grup Yorum, am luat o decizie. Acum există discuții pozitive și sperăm că restul va fi pozitiv. Acum, prietenii noștri au solicitat un concert în Istanbul „, a declarat trupa, după ce muzicianul a ieșit din greva foamei.

Colectivul folk nu putut ține concerte din 2016, deoarece autoritățile turce au acuzat membrii că s-au afiliat la DHKP-C, un grup marxist militant considerat organizație teroristă de Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Bölek și Gökçek au fost arestați la începutul anului 2019. Bölek a fost eliberată la sfârșitul anului 2019 și a continuat greva foamei, în timp ce Gökçek a fost eliberat în februarie 2020 pe motive medicale. Cu toate acestea, ambii au fost arestați din nou pe 11 martie și duși la spital. Urmând să fie din nou eliberați pe 16 martie. Pe 3 aprilie, Helin Bölek a murit după  288 de zile de grevă a foamei.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.