luni, mai 6, 2024

Istanbul: Specialiștii avertizează în legătură cu relaxarea măsurilor contra COVID-19

Camera medicală din Istanbul s-a opus relaxării măsurilor impuse pentru a reduce răspândirea pandemiei coronavirusului (COVID-19), informează Gazete Duvar. 

Într-un raport întocmit în perioada 27 aprilie – 3 mai, cu informații culese de la lucrătorii din domeniul sănătății, camera suține că încă coronavirus este o amenințare.

„Chiar dacă există o scădere a numărului de pacienți cu coronavirus în a opta săptămână a pandemiei, severitatea amenințării în Istanbul continuă. Reamintim autorităților să evalueze decizia de a ușura măsurile de precauție în acest domeniu și că o decizie greșită adoptată prematur ar avea costuri mari,ulterior”, susțin specialiști.

Semnalul a venit după ce autoritățile turce au început să discute despre o revenire la normal după Eid al-Fitr, 26 mai, datorită scăderii numărului de cazuri și a numărului de decese din țară.

Camera a mai spus că numărul lucrătorilor medicali infectați cu virusul din Istanbul este peste 4.500.

Până în prezent, Turcia a înregistrat peste 131.000 de cazuri și 3.584 de decese.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.