marți, mai 7, 2024

Covid19: Turcii s-au adunat la coadă după ce o bancă a decis să acorde împrumuturi

Decizia unei băncii de stat din Turcia de a acorda împrumuturi în numerar a condus la cozi masive, ceea ce crește riscul de răspândire a virusului, conform Gazete Duvar.

Halkbank, cea de-a doua cea mai mare bancă din Turcia, administrată de stat a decis să oferă cumpărătorilor 25.000 de TL în împrumuturi în numerar, ca parte a luptei împotriva loviturii economice creată de coronavirus.

Consultantul economic,  Meriç Dıraz a avertizat că atâta timp cât cererile  pentru aceste împrumuturi vor continua, atât clienții, cât și personalul bancar prezintă un mare risc de a infectare.

„Din păcate, această situație face izolarea socială imposibilă. Procesul de acordare a împrumuturilor implică un contact față în față între angajați și clienți. Au existat linii de așteptare  lungi la bănci și trebuie să se ia măsuri de precauție ”, a afirmat Dıraz.

Mai mult, Dıraz a criticat inițiativa pe motiv că statul încearcă să remedieze criza economice a țării prin îndatorarea a consumatorilor.

„ Întrucât nu există bani [în Turcia], ei cred că pot trece prin această criză, îndemnându-i pe oamenii să facă  datorii. Din păcate, oameni care sunt sacrificați. Personalul [băncii] care este în contact cu clientul prezintă un mare risc ”, a susținut Dıraz.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.