vineri, mai 3, 2024

Turcia:Medicul care susține că sunt mii de infectați cu coronavirus, a fost obligat să-și ceară scuze

O doctoriță care a susținut că sunt mii de infectați cu coronavirus în Turcia, contrar numerelor citate de oficiali, a fost obligată să-și ceară scuze, relatează Gazete Duvar.

Güle Çınar a fost forțată să își ceară scuze după a apărut pe rețelele de socializare un video în care a fost surprisă povestind despre situația actuală a epidemiei din Turcia, în cadrul unei conferințe susținute în Spitalul Universității din  Ankara, Facultatea de Medicină.

 „Numărul de cazuri este de mii. Numerele nu sunt de ordinul sutelor, cum spun oficialii. Acum este deja în societate, iar Istanbulul este într-o stare groaznică. De asemenea, a început să fie groaznic și în Ankara ”, spune Çınar în videoclip.

„Trebuie să acționați într-un mod în care vă simțiți confortabil, dar trebuie să folosim echipamentul foarte atent, deoarece se pare că am avut un început prost și nu știm cum va merge. Sperăm să nu devenim Italia ”, a adăugat doctorița.

Turcia:Medicul care susține că sunt mii de infectați cu coronavirus, a fost obligat să-și ceară scuze

„Numărul de cazuri este de mii. Numerele nu sunt de ordinul sutelor, cum spun oficialii" a declarat un medic din Turcia.*În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe să își ceară scuze într-o declarație scrisă.*În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe Çınar să își ceară scuze într-o declarație scrisă.#coronavirus #covid19 #tukey #Turcia

Gepostet von Zaman Romania am Sonntag, 22. März 2020

În urma incidentului, autoritățile turce au lansat o achetă împotriva mediculului, iar Facultatea de Medicină a Universității Ankara a obligat-o pe Çınar să își ceară scuze într-o declarație scrisă.

Cu toate acesta, Asociația Medicală Turcă a criticat conducerea facultății, cerând să ii se ceară scuze medicului pentru că a fost obligată să-și ceară scuze.

„Observațiile colegei nostru nu includ nicio insultă și nu sunt complet lipsite de fundament. Se știe că toți cei 21.000 de pelerini care s-au întors din Umrah nu au fost testați sau puși în carantină și că, acum, sunt în toată Turcia. În acest caz, este un act rușinos să oblige un medic să își ceară scuze pentru observațiile făcute într-o ședință închisă ”,  se arată într-un comunicat lansat de asociație.

Videoclipul cu medicul a fost împărtășit de mii de utilizatori de socializare, solicitând explicații ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, care confirmat 21 decese și 947 de infectați cu coronavirus.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.