sâmbătă, noiembrie 16, 2024

Analiză: De ce l-a lăsat Putin pe Erdoğan să aștepte?

Imaginile cu Recep Tayyip Erdoğan așteptând două minute la ușa omologului său, președintele rus Vladimir Putin au ajuns virale pe rețelele de socializare și au stârnit critici în rândul utilizatorilor de rețele de socializare, relatează Gazete Duvar.

Ceea ce a fost  cu adevărat  remarcabil a fost imaginea cronometrului de la televiziunea de stat din Rusia, care ilustra cât timp l-a lăsat Putin să aștepte pe Erdoğan și delegația sa.

Erdogan lăsat să aștepte la ușa lui Putin

Imaginile cu Erdogan așteptându-l pe Putin aproximativ două minute au ajuns virale pe rețelele de socializare, după ce televiziunea de stat rusă a transmis imaginile alături de un ceas care cronometra timpul de așteptate. Acest gest a fost criticat de utilizatorii rețelelor de socializare, acuzând că momentul a fost pregătit pentru a-l înjosi pe președintele turchttp://zamanromania.ro/erdogan-lasat-sa-astepte-la-usa-lui-putin/

Gepostet von Zaman Romania am Dienstag, 10. März 2020

Putin are o istorie notabilă de a  întârzia la întâlnirile cu alți lideri străini, printre care președintele american Donald Trump, premierul israelian Benyamin Netanyahu și chiar Papa Francisc.

El a devenit atât de notoriu pentru acest obicei, încât The Guardian a publicat chiar în 2015 un articol pe această temă, intitulat „De ce Putin întârzie întotdeauna?”

În articol, descrie alți oficiali pe care Putin i-a ținut în așteptare, inclusiv fostul secretar de stat american, John Kerry, o întâlnire pentru care Putin a apărut cu trei ore întârziere.Mai mult, Putin a făcut-o și pe regina Angliei să aștepte 14 minute pentru o vizită.

Urmând  acestor incidente, se poate compara faptul că  Putin l-a  făcut pe  Erdoğan să aștepte doar două minute.

Potrivit expertului rus Cenk Bașlamıș, într-un articol scris pentru Medya Günlüğü, numai rușii știu dacă așteptarea de două minute a fost o situație „obișnuită” sau „particulară”.

Bașlamıș a remarcat că delegația turcă a apărut în fața unui portret al lui Aleksandr Suvorov, un comandant rus care a luptat și a câștigat bătălii împotriva Imperiului Otoman.

Acest lucru a dus la comentarii potrivit cărora apariția portretului avea scopul de a umili delegația turcă, deși fusese atârnat pe pereții camerei de ceva timp.

Bașlamıș a spus că problema reală ar putea fi cu reporterul de la  Canalul de stat Rossiya, care este sub control strict al Kremlinului,  ar fi  direcționat atenția  telespectatorilor  către portret.



Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Incendiu în Izmir. 5 copii au murit în casă din cauza sobei. Mama era plecată să strângă fiare vechi

Cinci frați, cu vârste cuprinse între unu și cinci ani, au murit într-un incendiu la o casă provocat de o sobă în provincia vestică Izmir, din Turcia.