duminică, septembrie 8, 2024

Analiză: De ce l-a lăsat Putin pe Erdoğan să aștepte?

Imaginile cu Recep Tayyip Erdoğan așteptând două minute la ușa omologului său, președintele rus Vladimir Putin au ajuns virale pe rețelele de socializare și au stârnit critici în rândul utilizatorilor de rețele de socializare, relatează Gazete Duvar.

Ceea ce a fost  cu adevărat  remarcabil a fost imaginea cronometrului de la televiziunea de stat din Rusia, care ilustra cât timp l-a lăsat Putin să aștepte pe Erdoğan și delegația sa.

Erdogan lăsat să aștepte la ușa lui Putin

Imaginile cu Erdogan așteptându-l pe Putin aproximativ două minute au ajuns virale pe rețelele de socializare, după ce televiziunea de stat rusă a transmis imaginile alături de un ceas care cronometra timpul de așteptate. Acest gest a fost criticat de utilizatorii rețelelor de socializare, acuzând că momentul a fost pregătit pentru a-l înjosi pe președintele turchttp://zamanromania.ro/erdogan-lasat-sa-astepte-la-usa-lui-putin/

Gepostet von Zaman Romania am Dienstag, 10. März 2020

Putin are o istorie notabilă de a  întârzia la întâlnirile cu alți lideri străini, printre care președintele american Donald Trump, premierul israelian Benyamin Netanyahu și chiar Papa Francisc.

El a devenit atât de notoriu pentru acest obicei, încât The Guardian a publicat chiar în 2015 un articol pe această temă, intitulat „De ce Putin întârzie întotdeauna?”

În articol, descrie alți oficiali pe care Putin i-a ținut în așteptare, inclusiv fostul secretar de stat american, John Kerry, o întâlnire pentru care Putin a apărut cu trei ore întârziere.Mai mult, Putin a făcut-o și pe regina Angliei să aștepte 14 minute pentru o vizită.

Urmând  acestor incidente, se poate compara faptul că  Putin l-a  făcut pe  Erdoğan să aștepte doar două minute.

Potrivit expertului rus Cenk Bașlamıș, într-un articol scris pentru Medya Günlüğü, numai rușii știu dacă așteptarea de două minute a fost o situație „obișnuită” sau „particulară”.

Bașlamıș a remarcat că delegația turcă a apărut în fața unui portret al lui Aleksandr Suvorov, un comandant rus care a luptat și a câștigat bătălii împotriva Imperiului Otoman.

Acest lucru a dus la comentarii potrivit cărora apariția portretului avea scopul de a umili delegația turcă, deși fusese atârnat pe pereții camerei de ceva timp.

Bașlamıș a spus că problema reală ar putea fi cu reporterul de la  Canalul de stat Rossiya, care este sub control strict al Kremlinului,  ar fi  direcționat atenția  telespectatorilor  către portret.



Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.