luni, aprilie 22, 2024

Ankara: Cerere de solidaritate cu studentelele care sunt persecutate de polițiști


Un jurnalist turc a făcut apel de solidaritate cu studentele reținute și persecutate timp de 11 zile, pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen de către poliția din Ankara.

Cevheri Guven a vorbit într-un video, cu ocazia “ Zilei Internaționale a Femeii” despre studentele reținuți de poliția din Ankara,  în dimineața zilei de 28 februarie, unde sunt supuse torturii. 

“Părinții majorității studentelor sunt demiși prin decret sau sunt în închisoare unul din părinți. Oricum acești tineri sunt priviti că niște leproși de societate.Pentru că sunt etichetați nu sunt primiți nici în căminele de stat. Din acest motiv acest tineri se adună și închiriază o casa să stea împreună.” a spus jurnalistul.

Peste 80 de studeți au fost reținuți pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen și sunt supuși torturii, relatează stockholmcf.org 

Se presupune că studențiii care se solidarizează pentru a supraviețuii, li se pun întrebări cu privire la noile acțiuni ale mișcării Gülen.

În urma încercării de lovitură de stat,  peste 150.000 de persoane au fost concediate prin decrete guvernamentale,  în timp ce alte 30.000 de persoane sunt încă în închisoare, iar aproximativ 600.000 de persoane au fost cercetate pentru acuzații de terorism.

Ankara: Cerere de solidaritate cu studentelele care sunt persecutate de polițiști

Un jurnalist a vorbit într-un video, cu ocazia “ Zilei Internaționale a Femeii” despre studentele reținuți de poliția din Ankara, în dimineața zilei de 28 februarie, unde sunt supuse torturii. “Părinții majorității studentelor sunt demiși prin decret sau sunt în închisoare unul din părinți. Oricum acești tineri sunt priviti că niște leproși de societate.Pentru că sunt etichetați nu sunt primiți nici în căminele de stat. Din acest motiv acest tineri se adună și închiriază o casa să stea împreună.” a spus jurnalistul.http://zamanromania.ro/ankara-cerere-de-solidaritate-cu-studentelele-care-sunt-persecutate-de-politisti/

Gepostet von Zaman Romania am Mittwoch, 11. März 2020

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.