25.5 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Istanbul: Filantropul Osman Kavala rearestat sub acuzații de spionaj

Un tribunal din Turcia a dispus, luni, arestarea lui Osman Kavala pentru noi acuzații de spionaj, relatează Gazete Duvar.

Procuratura din Istanbul l-a acuzat-o pe Kavala că „a desfășurat activități pentru state străine”, citând presupusul contact al filantropului cu academicianul din Statele Unite, Henri Barkey ca dovadă în anchetă. 

De asemenea, procurorii îl acuză pe Barkey că este agent străin și că a intentat tentativa de lovitură eșuată din 2016. Barkey consideră acuzațiile drept absurde și ridicole.

La 9 martie, Kavala a făcut mărturii în fața instanței prin intermediul sistemului de video-conferințe judiciare (SEGBİS) cu privire la noile acuzații. Ulterior, instanța a dispus arestarea lui Kavala.

În februarie 2020, Kavala a fost achitat în cazul Gezi Park din 2013, fiind rearestat în aceași zi.

Mai mult, în decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat că nu există dovezi suficiente pentru a susține acuzațiile.

Cazurile împotriva Kavala au fost criticate de aliații occidentali din Turcia și activiștii pentru drepturi omului care spun că acuzațiile sunt politice.

Kavala este în prezent încarcerat la închisoarea Silivri de peste 850 de zile.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.