sâmbătă, ianuarie 9, 2021

Istanbul: Filantropul Osman Kavala rearestat sub acuzații de spionaj

Un tribunal din Turcia a dispus, luni, arestarea lui Osman Kavala pentru noi acuzații de spionaj, relatează Gazete Duvar.

Procuratura din Istanbul l-a acuzat-o pe Kavala că „a desfășurat activități pentru state străine”, citând presupusul contact al filantropului cu academicianul din Statele Unite, Henri Barkey ca dovadă în anchetă. 

De asemenea, procurorii îl acuză pe Barkey că este agent străin și că a intentat tentativa de lovitură eșuată din 2016. Barkey consideră acuzațiile drept absurde și ridicole.

La 9 martie, Kavala a făcut mărturii în fața instanței prin intermediul sistemului de video-conferințe judiciare (SEGBİS) cu privire la noile acuzații. Ulterior, instanța a dispus arestarea lui Kavala.

În februarie 2020, Kavala a fost achitat în cazul Gezi Park din 2013, fiind rearestat în aceași zi.

Mai mult, în decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat că nu există dovezi suficiente pentru a susține acuzațiile.

Cazurile împotriva Kavala au fost criticate de aliații occidentali din Turcia și activiștii pentru drepturi omului care spun că acuzațiile sunt politice.

Kavala este în prezent încarcerat la închisoarea Silivri de peste 850 de zile.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

O nouă linie de tramvai în Istanbul:Transportul gratuit timp de 10 zile

T5, mult așteptată de turci, a intrat în circulație între cartierul Cibali și stația de autobuz Alibeyköy din terminalul nordic, conform Daily Sabah.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,