joi, aprilie 14, 2022

Istanbul: Filantropul Osman Kavala rearestat sub acuzații de spionaj

Un tribunal din Turcia a dispus, luni, arestarea lui Osman Kavala pentru noi acuzații de spionaj, relatează Gazete Duvar.

Procuratura din Istanbul l-a acuzat-o pe Kavala că „a desfășurat activități pentru state străine”, citând presupusul contact al filantropului cu academicianul din Statele Unite, Henri Barkey ca dovadă în anchetă. 

De asemenea, procurorii îl acuză pe Barkey că este agent străin și că a intentat tentativa de lovitură eșuată din 2016. Barkey consideră acuzațiile drept absurde și ridicole.

La 9 martie, Kavala a făcut mărturii în fața instanței prin intermediul sistemului de video-conferințe judiciare (SEGBİS) cu privire la noile acuzații. Ulterior, instanța a dispus arestarea lui Kavala.

În februarie 2020, Kavala a fost achitat în cazul Gezi Park din 2013, fiind rearestat în aceași zi.

Mai mult, în decembrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat că nu există dovezi suficiente pentru a susține acuzațiile.

Cazurile împotriva Kavala au fost criticate de aliații occidentali din Turcia și activiștii pentru drepturi omului care spun că acuzațiile sunt politice.

Kavala este în prezent încarcerat la închisoarea Silivri de peste 850 de zile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.