duminică, mai 5, 2024

Circ între instanțele turcești. O nouă interdicție de a părăsi țara pentru mama lui Ahment, bolnav de cancer

Autoritățile turce au pus o nouă intedicție de părăsi țara pentru Zekiye Atac, mama băiatului bolnav de cancer, după luni, s-a ridicat interdicția.

Luni, de dimineață, procuratura din Adana a decis să o lase pe mama lui Ahmet, băiatul în vârstâ de 9 ani, care este bolnav de cancer osos să meargă împreună la tratamentele în Germania.

Cu toate acestea, în cursul zilei, instanța de la Mersin a decis să repună interdicția de a părăsi țara într-un alt dosar, a fost pronunțat.

Ahmet a fost cu bunica lui prima dată la tramente în Koln, Germania, pentru că mama lui avea intedicție de a părăsi țara pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, iar tatăl său este după gratii sub aceași acuzații.  Ahmet trebuie să se întoarcă pe 27 februarie, în Germania pentru a se trata de cancer osos.


„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.