duminică, mai 5, 2024

Turcia: Proces împotriva unui doctor pentru că a acuzat un pacient Alevi că este terorist

Un proces a fost deschis împortriva unui doctor care a acuzat un pacient din comunitatea  alevi că este terorist, a transmis Bianet.org.

Doctorul de la Școala Medicală a Universității İstanbul a fost acuzat de „incitarea publicului la dușmănie și la ură”, după ce a făcut remarci rasiste referitor la un pacient care face parte din comunitatea alevi.

Pacientul İbrahim Kartal a scris în plângerea penală că doctorul l-a insultat și a descris  în detaliu întâmplarea. 

„După ce m-a examinat, doctorul A.Ș.D. s-a așezat la  biroul său. M-a întrebat de unde sunt. I-am spus că sunt din Sivas. El m-a întrebat <<Ești un Alevi?>>Am spus<<Da>>. Când am spus-o, a început să rostească observații pline de calomnii și insulte la care nu se putea aștepta nimeni, din partea unui cadru medical”, a declarat pacientul.

„Alevis au dansatorii din buric. Ei beau vin, acestea sunt case de răzvrătire. Ce fel de religie este asta? Toți sunt teroriști. Alevis și Kurzii sunt [membri] ai DHKP-C și PKK. Toți Alevișii sunt teroriști”, i-ar fi spus medicul. 

Medicul va fi judecat pentru „incitarea publicului la dușmănie și ură”, conform articolului 216/1 din Codul Penal al Turciei (TCK). Prima audiere va avea loc la Curtea Penală din İstanbul, pe 3 martie 2020.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.