sâmbătă, septembrie 21, 2024

Turcia: 161 de jurnaliști au petrecut anul nou după grati

161 de jurnaliști au petrecut trecerea dintre ani în închisorile turcești, a informat platforma online Jailed Journos, citat de ipa.news.

Potrivit raportului, 89 de reporteri, editori și cronicari dintr-un total de 161 de membri de presă se află în prezent în spatele gratiilor din închisorile din  Turcia, iar peste 300 de jurnaliști au fost închiși și încă mulți alții sunt urmăriți după lovitura de stat eșuată din 2016.

Lista lansată luni, include numele, companiile și pozițiile fiecărui jurnalist, precum și data arestării și închisoarea în care sunt deținuți în prezent.

Platforma a subliniat că unii dintre jurnaliștii aflați în prezent în spatele gratiilor din Turcia au peste 60 de ani, adăugând că „guvernul vrea ca, într-un fel, să moară în închisoare”.

Mulți dintre jurnaliștii turci sunt judecați pentru acuzații  de ”terorism” invocându-se   publicarea  unor știri de către aceștia.

Turcia se situează pe locul 157 din 180 de țări din Indexul Libertății Presei în anul 2019, al Reporterilor fără Frontiere. Mai mult, Turcia a fost descrisă drept „cel mai mare temnicier de jurnaliști” din lume, de către mai multe ONG-uri și organizații internaționale, inclusiv într-un raport recent privind libertatea presei publicat de Consiliul Europei.

Tensiuni între Turcia și Germania din cauza reglementărilor privind Döner Kebab

Conform propunerii Turciei, carnea de vită ar trebui să provină de la bovine care au cel puțin 16 luni și să conțină cu cantități specifice de grăsime animală, iaurt sau lapte, ceapă, sare și cimbru, precum și ardei negru, roșu și alb. Bucățile de carne ar trebuie să aibă o grosime de 3 până la 5 milimetri.

9 decese și 2.750 răniți în Liban, după ce pagerele Hezbollah au explodat simultan

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și aproximativ 2.750 au fost rănite din cauza exploziei pagerelor portabile în Liban, conform presei internaționale.

Criza economică din Turcia. Ministrul Finanțelor: „Avem nevoie de răbdare și timp.”

Ministrul Trezoreriei și Finanțelor, Mehmet Șimşek, a recunoscut frustrarea tot mai mare a publicului față de creșterea prețurilor în timpul unui interviu televizat la CNN Türk.

Miss Turcia 2024 a stârnit dezbateri aprinse: „Este un concurs de frumusețe, nu un concurs de favoritism”

În timp ce concursurile de frumusețe nu sunt străine de controverse, criticile îndreptate asupra apariției lui Idil Bilgen, o tânără de 24 de ani, absolventă a Universității Koç, din Turcia, au aprins discuții despre standardele societății de frumusețe, sexism și adevărata esență a frumuseții.

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.