luni, septembrie 16, 2024

Curtea de Apel a respins cererea de extrădare a președintelui școlilor Lumina:”Dacă m-aș fi întors în Turcia aș fi fost supus torturii “

Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare în Turcia a președintelui Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy.

Autoritățile române au respins extrădarea directorului care a fost acuzat că ar fi folosit aplicația ByLock pentru a comunica cu reprezentați a unei organizații teroriste si că ar fi făcut un transfer bancar pentru membrii ai organizației, dar și că ar fi liderul al unei organizații teroriste în România. 

Fatih Gursoy a  povestit despre soarta sa în Turcia, în cazul în care autoritățile române ar fi deciz extrădarea sa.

“Conform dosarului se cerea între 15 – 22,5 de ani de închisoare, cred cu tărie că dacă m-aș fi întors în Turcia aș fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aș fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autoritățile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, a răspuns directorul.

“Dacă as fi predat cheile și documentele școlilor noastre către autoritățile turce, eu aș fi avut un pașaport diplomatic și cu siguranța aș fi avut o situație privilegiată în Turcia, dar noi avem principii și ne raportăm la valorile universale, sunt oameni dedicații educației”, a adăugat Fatih Gursoy.

Marți, dimineață, directorul a fost ridicată de la locuința sa din Bucureşti, pentru că guvernul de la Ankara a cerut extrădarea lui.

Zilele trecute, o profesoară tânăra a fost ridicată de la domiciuliu, la cererea de extrădarea a lui Erdogan. Curtea de Apel București a respingând extradarea profesoarei, Zeynep Busra Sen.


Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

George Clooney susține cazul lui Osman Kavala, închis în ciuda deciziei CEDO

Fundația, co-fondată de actorul american George Clooney și soția sa avocată pentru drepturile omului, Amal, se numără printre o serie de organizații pentru drepturile omului cărora li s-a acordat statutul de intervenient terță parte într-un nou caz privind omul de afaceri încarcerat Osman.