miercuri, mai 1, 2024

Sondaj Amnesty: 82 % dintre turci consideră că drepturile lor sunt încălcate

Cel puțin 80 din 100 de cetățeni turci consideră că drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor sunt încălcate în Turcia, potrivit unui sondaj realizat de Amnesty Turcia, citat de Gazete Duvar.

Conform sondajului intitulat „Cercetarea percepției drepturilor omului”, 82, 1% din cetățenii turci cred că drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt încălcate în Turcia, din care  58% dintre persoanele consideră că drepturile sunt încălcări „uneori”, în timp ce 42% au declarat că aceste încălcări au loc „deseori”.

Sondajul, care a fost realizat cu 2.651 de persoane din cele 28 de provincii din Turcia, în perioada 3 octombrie – 3 noiembrie, într-o colaborare a Amnesty International cu Centrul de Cercetării strategice și sociale MetroPoll.

De asemenea, 62,6 % din persoanele intervievata au afirmat că drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor sunt „restricționate” în Turcia.

“Femeile, ca și bărbații, au dreptul să lucreze?”

Când s-au confruntat cu afirmația „Femeile, ca și bărbații, au dreptul să lucreze”, aproximativ 43%  au declarat că „sunt foarte de acord” cu această expresie, în timp ce 39,5% au spus că „sunt de acord”. Pe de altă parte, 4,4% au declarat că „nu sunt de acord” cu această afirmație.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.