luni, mai 6, 2024

Amazon acuzat de un ziar pro-Erdogan că ar fi donat bani Mișcării Gulen de Black Friday

Ziarul pro-guvernamental Sabah, susține că Amazon a donat o parte din veniturile sale de Black Friday către o organizație americană condusă de adepții Mișcării Gulen, a informat Gazete Duvar.

Alp Aslandoğan, un adept  al lui Gülen care locuiește în SUA, conduce Alianța pentru valori comune (AfSV).

Într-un tweet al AfSV referitor la Black Friday, organizația a scris :  „Știați că ne puteți susține prin Amazon Smile? De fiecare dată când efectuați o achiziție, Amazon donează pentru AfSV ”

Cei care critică mișcarea Gülen insistă asupra faptului că accentul pus pe  dialog și educație ar fi  o scuză pentru  organizația  care ar fi descrisă drept o ” mișcare islamică.” 

Potrivit ziarlui Sabah, Aslandoğan este „purtătorul de cuvânt în mass-media occidentală a directorului FETÖ, Gülen.”

Conform informațiilor de pe site-ul Amazon, atunci când utilizatorii cumpără pe AmazonSmile, Fundația AmazonSmile contribuie cu 0,5 la sută din achizițiile eligibile la actul caritativ pe care îl aleg. În SUA este o metodă comună pentru organizațiile nonprofit,tocmai  pentru a atrage noi donatori.

Organizația Alianța pentru valori comune (AfSV) se descrie ca fiind „Inspirată de activitatea lui Fethullah Gülen, este o organizație care servește drept voce pentru organizațiile civice, culturale și de servicii din jurul SUA dedicate promovării serviciilor comunitare, educației și dialogului inter-credincios”



Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.