miercuri, aprilie 14, 2021

Pastor ziua, sculptor noaptea: o poveste inspirată din estul Turciei

Un păstor din provincia estică Muș, dinTurcia a atras atenția cu sculpturile pe care le face din lemn, conform Hurriyet Daily News.

Vedat Yalçın a început să sculpteze când desenele sale cu figuri umane de pe stânci au atras atenția și a decis să-și avanseze tehnica.

„Acum patru ani, când păstoream, am văzut o stâncă. Acea stâncă mi-a atras atenția, în timp ce îmi spunea <<Nu sunt o piatră obișnuită>> În acea zi, am luat-o și am început să o  decorez. Apoi, am făcut sculpturi din lemn, roci și o mulțime de materiale ”, a povestit Yalçın.

El a început mai întâi să strângă roci, lemne și materiale reziduale din munții unde își pășune turma de oi și le-a sculptat în forme cu un ciocan și cu o daltă.

„Este ca și cum mi-ar spune unii copaci<< Nu vreau să fiu cenușă>>”, a adăugat el.

Ciobanul talentat a mai spus că lucrările sale le arată tinerilor din jurul său că orice se poate face atâta timp cât cineva dorește să o facă. 

„Privesc stâncile și lemnul dintr-o perspectivă de la care nimeni nu se uită. Le iau pe cele care seamănă cu un chip sau un obiect și încep să lucrez la ele ”, a spus el.

El a adăugat că sătenii au început să fie atenți la lucrările sale, deși s-a confruntat cu unele critici la început.

„Au început să vină să arunce o privire la ceea ce fac în fiecare zi. Pe măsură ce îmi făceam munca, ei înțelegeau ce vreau să fac ”, a spus el.

Yalçın a subliniat că unul dintre visele sale este să își deschidă prima expoziție în satul său, de îndată ce va avea destule sculpturi.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com