duminică, mai 19, 2024

Ankara: Poliția a intervenit la marșul contra violenței împotriva femeilor

Marșul contra violenței asupra femeilor din Ankara a fost oprit de poliția din Ankara, a raportat ipa.news. 

Protestatarilor le-a fost permis doar să facă o declarație publică, însă poliția le-a interzis să continue marșul motivănd că nu au primit permisiunea de la biroul guvernatorului.

Declarația avea drept scop marcarea zilei de 25 noiembrie când se sărbătorește Ziua Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Potrivit unui raport scris de ziaristul turc  Muzeyyen Yuce,protestatarii au ținut pancarte care spuneau că „Vrem să trăim” și „Legea nr. 6284 și Convenția de la Istanbul vor fi aplicate. Vom opri femicidul. ”

Dilber Sunnetcioglu, un reprezentant al asociațiilor de femei care a organizat evenimentul, a afirmat că femicidul pot fi evitate dacă bărbații și femeile ar fi considerați egali de către stat.

„Cel puțin o femeie este ucisă în fiecare zi [în Turcia]. Unde sunt polițiștii, care sunt astăzi aici, când femeile au nevoie de ele? Acești polițiști ar trebui să încerce să prevină femicidul în loc să încerce să ne împiedice să organizăm un protest așa cum au făcut astăzi ”, a spus ea.

Conform datelor Platformei „We Will Stop Femicides”, 390 de femei au fost ucise în Turcia în primele 10 luni ale anului 2019, 103 dintre ele și-au pierdut viața pentru că au vrut să ia decizii în ceea ce privește viața lor.

Legea nr. 6284 a fost adoptată în Turcia în 2012 cu scopul de a proteja femeile, copiii, membrii familiei și victimele atacurilor, care au fost supuse violenței sau cu risc de violență.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și violenței domestice, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul, a fost deschisă pentru semnare la Istanbul în mai 2011.


Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.