miercuri, mai 12, 2021

La 72 de ani , o femeie a alergat din Anglia până în Turcia şi vrea să ajungă în Nepal

La 72 de ani, o femeia a pornit din Anglia şi vrea să ajungă în Kathmandu (Nepal), iar în călătoria ei de 10.000 de kilometri, a ajuns şi Turcia.

Rosie Swale-Pope a început călătoria în iulie din Brighton (Anglia)  și acum a ajuns în Turcia. 

„Câteva fotografii și videoclipuri făcute cu drag de Önder Akdağ în prima mea zi în Turcia. Sunt extrem de mândră că pot să promovez prietenia Turciei cu Grecia şi Bulgaria.Am ajuns la jumătatea maratonului pe care mi l-am propus” , a scris Rosie pe contul ei de Twitter.

În timp ce aleargă, Rosie trage după ea mâncare, echipamente de dormit și panouri solare pentru a reîncărca  aparatura electronică ,într-un coș special din fibră de carbon pe care a poreclit-o Ice Ice. Pentru a minimiza greutatea, ea își cumpără fructe și legume proaspete din mers.

Aventura spre Nepal a început alături de o organizație de caritate care sprijină sănătatea, educația și mijloacele de trai din Nepal. Oportunitatea a venit la mai puțin de un an după ce Swale-Pope și-a rupt șoldul în decembrie 2017.

“Fac lucruri cu  bucurie pentru că le iubesc, nu pentru a-mi testa limitele sau pentru a fi nefericită. O fac pentru a fi fericită”, a povestit Rosie.

Swale s-a născută în Elveția. Femeia a fost orfană, bunica ei a crescut-o. 

 „Am pierdut mulți, mulți oameni în viața mea. Eram foarte săraci când eram copil. Bunica mea nu putea să meargă, dar mi-a oferit spațiul orizonturilor largi din mintea mea. Tot ce vă pot spune este că sunt foarte fericită ”, a spus Papa Swale.


COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.