marți, aprilie 12, 2022

La 72 de ani , o femeie a alergat din Anglia până în Turcia şi vrea să ajungă în Nepal

La 72 de ani, o femeia a pornit din Anglia şi vrea să ajungă în Kathmandu (Nepal), iar în călătoria ei de 10.000 de kilometri, a ajuns şi Turcia.

Rosie Swale-Pope a început călătoria în iulie din Brighton (Anglia)  și acum a ajuns în Turcia. 

„Câteva fotografii și videoclipuri făcute cu drag de Önder Akdağ în prima mea zi în Turcia. Sunt extrem de mândră că pot să promovez prietenia Turciei cu Grecia şi Bulgaria.Am ajuns la jumătatea maratonului pe care mi l-am propus” , a scris Rosie pe contul ei de Twitter.

În timp ce aleargă, Rosie trage după ea mâncare, echipamente de dormit și panouri solare pentru a reîncărca  aparatura electronică ,într-un coș special din fibră de carbon pe care a poreclit-o Ice Ice. Pentru a minimiza greutatea, ea își cumpără fructe și legume proaspete din mers.

Aventura spre Nepal a început alături de o organizație de caritate care sprijină sănătatea, educația și mijloacele de trai din Nepal. Oportunitatea a venit la mai puțin de un an după ce Swale-Pope și-a rupt șoldul în decembrie 2017.

“Fac lucruri cu  bucurie pentru că le iubesc, nu pentru a-mi testa limitele sau pentru a fi nefericită. O fac pentru a fi fericită”, a povestit Rosie.

Swale s-a născută în Elveția. Femeia a fost orfană, bunica ei a crescut-o. 

 „Am pierdut mulți, mulți oameni în viața mea. Eram foarte săraci când eram copil. Bunica mea nu putea să meargă, dar mi-a oferit spațiul orizonturilor largi din mintea mea. Tot ce vă pot spune este că sunt foarte fericită ”, a spus Papa Swale.


Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.