joi, mai 2, 2024

Turcia:Concediat prin decret, nu poate reveni la locul de muncă deși fusese achitat

Un cetățean turc nu s-a putut întoarce la locul de muncă după ce fusese  concediat prin decretul dat  de  guvern pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen, cu toate că  a fost achitat, a raporat Bold Medya.

După puciul eșuat din 15 iulie 2016, Fatih Murat Coșkun a fost concediat prin decretul de lege cu numărul 675, din postul de operator de pregătire și control al datelor de la Autoritatea religioasa din Turcia (Diyanet). Un imam a făcut un denunț împotriva lui Coșkun pe motiv că ar face parte din Mișcarea Gulen. Bărbatul a fost arestat și a petrecut opt luni și 20 de zile în închisoare.

Coșkun a intentat un proces pentru că a fost închis pe nedrept, iar Curtea  Penală din provincia Aksaray l-a găsit nevinovat. Mai mult, instanța a decis că statul turc trebuie să-i plătească daune materiale în valoare de 20 mii 508 lire ( și daune morale în valoare 22 mii 500 lire turcești (6800 euro total). 

Deși Coșkun a fost achitat, Comisia Stării  de Urgență OHAL a respins cererea lui Coșkun de a reveni la locul său de muncă potrivit profesiei pe care o are.

Coșkun spune că a încercat  prin toate  metodele să revină la  profesia sa de dinainte, însă nu a reușit și  până la urmă, cu greu a găsit un loc de muncă:

„De doi ani lucrez în restaurant, am început de la spălatul vaselor, iar acum sunt bucătar. Sunt căsătorit, am un copil ,  urmează să vină și al doilea. Soția mea este asistentă și a fost concediată și ea, tot  prin decret. A lucrat în Ministerul Sănătății. Cazul ei este încă la Comisia de urgență” a povestit bărbatul.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.