sâmbătă, octombrie 17, 2020

Instanța a anulat eliberarea scriitorului Ahmet Altan

Un tribunal din Istanbul a inversat decizia privind eliberarea lui Ahmet Altan, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori din Turcia, la doar o săptămână după eliberarea sa în curs de apel, de pe 4 noiembrie, conform Duvar Enligh.

Un judecătorul de la Curtea Penala nr. 27,  a respins și a revocat decizia de a-l elibera pe Altan pe motiv că exista riscul de a părăsi țara, în ciuda faptului că a fost supus unei interdicții de călătorie. Ulterior, instanța a emis un mandat de arestare pentru Altan.

Judecătorul nu a anuțat-o pe avocata Figen Albuga

“ Această decizie este ilegală. Instanța a luat decizia fără să mă anunțe,deși am insistant, m-au dat afară și mi-au spus că voi afla mâine”, a scris avocata scriitorului Ahmet Altan,pe contului ei de Twitter.

Avocata a precizat că,ieri, a fost schimbat președintele instanței.


Altan, a declarat într-un articol, că poate fi arestat din nou. ‘’Scriu acest lucru în așteptarea deciziei pe care un judecător o va lua cu privire la apelul procurorului care s-a opus eliberării mele,căci pot să mă trimită înapoi la închisoare.’’ 

Într-o hotărâre din 4 noiembrie, judecători au dispus eliberarea lui Altan și Nazlı Ilıcak, un cronicar și fost parlamentar, sub control judiciar, datorită timpului petrecut deja în închisoare.

Scriitorul a fost condamnat 10 ani şi 6 luni pentru legături cu Mișcarea Gulen. Altan a petrecut trei ani jumate în penitenciarului Silivri înainte să fie eliberat.

Miercuri, dimineață, scriitorul turc, Ahmet Altan a fost încarcerat în penitenciarul Silivri, din Istanbul.


Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

COVID-19: Peste 40.000 de lucrători în domeniul sănătății din Turcia testați pozitiv

Mai mult de 40.000 de lucrători în domeniul sănătății au fost infectați cu coronavirus în Turcia de la izbucnirea pandemiei, relatează people.cn

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.