miercuri, mai 1, 2024

Erdogan: “Nu șantajăm pe nimeni, doar vom deschide porțile.”


Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a amenințat a treia oară în ultima săptămână, țările europene,în legătură cu sprijinul economic pentru repatrierea sirienilor aflați în Turcia.  

„În cazul în care nu primim ajutorul necesar pentru repartierea a circa unu sau 2 milioane de sirieni în prima etapa, nu avem altă alternativă decât să ne deschidem graniţele’’, a declarat Erdoğan, sâmbătă, într-un discurs susținut la congresul general al clubului de fotbal, Fenerbahce. 

În discursul său, Erdogan a subliniat că nu șantajează pe nimeni, doar prezintă situație actuală.

Statul turc vrea să creeze o zonă unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană, în vederea instalării în aceasta a unora dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni pe care Ankara i-a găzduit de la începutul războiului din Siria, în 2011.

Președintele turc Recep Erdogan a mai amenințat,săptămâna trecută, țările europene că va permite „sutelor de mii de refugiați” să părăsească Turcia, după ce UE a condamnat ofensiva Ankarei împotriva kurzilor sirieni,potrivit Mediafax.

Erdogan: “Nu șantajăm pe nimeni,doar vom deschide porțile.”

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a amenințat a treia oară în ultima săptămână, țările europene,în legătură cu sprijinul economic pentru repatrierea sirienilor aflați în Turcia. ‘’În cazul în care nu primim ajutorul necesar pentru repartierea a circa unu sau 2 milioane de sirieni în prima etapa, nu avem altă alternativă decât să ne deschidem graniţele’’, a declarat Erdoğan, sâmbătă, într-un discurs susținut la congresul general al clubului de fotbal, Fenerbahce. În discursul său, Erdogan a subliniat că nu șantajează pe nimeni, doar prezintă situație actuală.Statul turc vrea să creeze o zonă unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană, în vederea instalării în aceasta a unora dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni pe care Ankara i-a găzduit de la începutul războiului din Siria, în 2011.Președintele turc Recep Erdogan a mai amenințat,săptămâna trecută, țările europene că va permite „sutelor de mii de refugiați” să părăsească Turcia, după ce UE a condamnat ofensiva Ankarei împotriva kurzilor sirieni,potrivit Mediafax.

Gepostet von Zaman Romania am Montag, 28. Oktober 2019

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.