vineri, mai 3, 2024

Reacția Ankarei la scrisoarea lui Trump„A respins-o complet și a aruncat-o la coșul de gunoi”

Ankara a primit scrisoarea lui Trump, ulterior a aruncat-o la coșul de gunoi, potrivit unui oficial turc, scrisoare a fost considerată „nesimțită” de politicienii turci.

Un oficial turc a explicat reacția Ankarei la scrisoarea primită de la Donald Trump.

 “Președintele Erdogan a primit scrisoarea, a respins-o complet și a aruncat-o la coșul de gunoi”, a declarat sursa prezidențiale anonimă.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a subliniat, într-un interviu acordat BBC Turkce că: „Noi am răspuns scrisorii SUA. Erdogan a spus că nu putem dezbate la masa verde cu teroriștii.”

Scrisoarea președintelelui american, Donal Trump către Ankara a stârnit un șir  de reacții din partea partidelor de opoziție.

Vice-președintele partidului republican, CHP, Veli Ağbaba a criticat politica actuală a guvernului de la conducere.

”Cea mai supusă politică externe din istoria noastră. De ce mai discutați cu el dacă el vi se adresează în felul acesta?„ a scris Ağbaba pe contul său de Twitter.

Aytun Çıray, un alt oficial din partidul din opoziție, naționalist, IYI,  a catalogat scrisoarea ca fiind una „nesimțită”

”Nu ar trebui sa fie ascunsă acest fel de scrisoare nesimțită. După această scrisoare, de ce v-ați mai dat întâlnire cu  Mike Pompeo?” a comentat situația pe Twitter, vice președinte partidului, Aytun Çıray.

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis, pe 9 octombrie, o scrisoare omologului său turc Recep Tayyip Erdogan în care îl avertizează să încheie un acord cu militanţii kurzi din Siria pentru a evita astfel ca Washingtonul să distrugă economia Ankarei. Scrisoarea a fost trimisă Ankarei după ce Trump a dat undă verde operaţiunii turce în Siria, prin decizia de a retrage trupele americane.

Limbajul colocvial al președintele SUA a fost criticat la nivel internațional  „Nu fi prost. Nu face pe durul! Te sun eu mai târziu“ a fost una dintre replicile folosite de Donal Trump în scrisoarea oficială către Ankara.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.