sâmbătă, aprilie 27, 2024

Bucureștenii sunt așteptați cu multe surprize la Festivalul Turcesc

Bucureștenii sunt așteptați și anul acesta cu multe surpize și cu multe bunătăți la Festivalul  Turcesc, organizat în Parcul Titan, în perioada 21-23 iunie, între orele 10.00-22.00.

Organizatorii Festivalului vor readuce în Parcul Titan vestita Fanfară otomană, alcătuită din voluntari pasionați. De asemenea, pe lângă Fanfara otomană, bucureștenii se vor putea bucura din nou de dansul celor patru derviși rotitori, un moment special în cadrul Festivalului turcesc.

Desigur, nu vor lipsi din program dansuri tradiționale românești și turcești, muzică bună și de multe alte surprize pregătite de Fundația Tuna, organizatoarea Festivalului Turcesc.

Bucureștenii se vor putea bucura de asemenea şi de renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde în jur de 100 de standuri cu bunătăţi de toate felurile: tantuni, șuberek, plăcinte gozleme, kebab, baclava, rahat turcesc.

Cafeaua, ceaiul turcesc, șerbetul, limonada vor fi și ele preparate tradițional, cu ingrediente și metode specifice bucătăriei Anatoliei.

În premieră, vor avea loc și workshop-uri, în cadrul cărora doritorii vor fi inițiați în tainele bucătăriei turcești sau în cele ale pregătirii ceaiului turcesc. Tot în premieră se va organiza un corner destinat vegetarienilor, unde vor fi pregătite mâncăruri vegetariene cu specific turcesc.

Evenimentul va cuprinde, pe lângă comercializarea preparatelor culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de creaţie artistică specifică culturii Imperiului Otoman. Vizitatorii sunt invitaţi să înveţe secretele artelor orientale în cadrul atelierelor: de caligrafie, de ebru (renumita artă turcească care presupune pictatul pe apă, apoi marmorarea hârtiei), arta decorării cu henna.

Pentru copii, evenimentul promite activități distractive și creative: face-painting, modelaj de baloane, ebru, spectacole și concerte pentru copii.

Festivalul  Turcesc este unul dintre evenimentele de avengură ale Fundației Tuna, care își propune să promoveze cultura turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, arta veche, folclorul și, foarte important, arta gastronomică. Conceptul festivalului are la bază trei principii: să consolideze prietenia româno-turcă, să deschidă drumul spre un dialog intercultural și să creeze punți de legătură între cetățenii celor două țări.

Mai multe informaţii despre eveniment se pot găsi pe website-ul http://turkfest.ro/ și pe pagina de facebook, http://www.facebook.com/festivalulturcesc

Intrarea la eveniment este liberă.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ne puteți contacta și la nr. de telefon:

Fix: 021.335.58.58

Mobil : Tel: 740 361 745

Persoana de contact: Maria Răducanu

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.