luni, mai 6, 2024

Avocații confirmă cazurile de tortură severă din orașul Halfeti (în sud-estul Turciei)

Centrul pentru Drepturile Omului al Asociației Baroului din Gaziantep a confirmat acuzațiile de tortură raportate săptămâna trecută în orașul Halfeti, din sud-estul Turciei. Maltratările la care s-a dedat poliția au fost mai grave decât s-a crezut, conform ipa.news.

Potrivit raportului publicat de asociația care a investigat incidentul la fața locului și a evocat elemente legate de presupusele victime ale torturii, se constată că deținuții, inclusiv femeile, au fost bătuți, insultați, chinuiți cu șocuri electrice aplicate și forțați să semneze mărturii false.

Detențiile din orașele Bozova și Halfeti, din provincia sud-estică Șanliurfa au avut loc după ce un ofițer de poliție a fost ucis într-o operațiune de combatere a terorismului, care a vizat militanții din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Halfeti, în 18 mai.

În urma operațiunii, poliția de la Unitatea de Combatere a Terorismului i-a acuzat pe unii locuitori din apropiere că au sprijinit militanții PKK și au reținut cel puțin 54 de persoane.

PKK, care este considerată organizație teroristă de către oficialii de la Ankara, a condus o insurgență de aproape 35 de ani în partea sud-estică predominant kurdă a Turciei, pentru auto-guvernare.


CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.