luni, mai 6, 2024

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului lui Erdogan e considerată o dovadă a terorismului

Vizitarea site-urilor ziarelor critice la adresa guvernului a fost folosită ca probă penală într-un caz de combatere a terorismului împotriva unui cetățean turc, scrie Nordicmonitor.com

Un hard disk a fost găsit de poliție pe calculatorul lui Maiorul Yusuf Akdemir, un ofițer care a fost  victimă a  epurării  masive  din armata turcă.

Potrivit unui raport întocmit de polițiști ai unității de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Poliție din Ankara, pe 28 noiembrie 2017, au fost examinate mai multe unități de hard disk proprietate a lui Akdemir.

Analiza lor a arătat că Akdemir a vizitat site-ul  ziarului Bugün în 2012 și de mai multe ori în 2015. A accesat, de asemenea, site-ul Taraf, o altă publicație critică a guvernului în 2010 și în 2012 și cel al lui RotaHaber în 2012.

Autoritățile spun că aceste fapte nu au nimic de-a face cu încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie 2016. Totuși, el a fost arestat împreună cu mii de ofițeri, considerați ca părtași la  încercările  guvernamentale de epurare a ofițerilor pro-NATO.


Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.