joi, octombrie 17, 2024

DEZBATERE CU LICEENI DESPRE DREPTURILE OMULUI

Liceul Internațional de Informatică Colentina alături de Amnesty International Bucharest Group au organizat o dezbatere despre Ziua Internațională a Drepturilor Omului prin care  promovează conștientizarea drepturilor omului, în rândul elevilor.

Pe 10 decembrie, în  întreaga lumea este marcată ca Ziua Internațională a drepturilor omului, iar Amnesty  International este cea mai mare organizație care promovează lupta împotriva încalcarii drepturilor omului, organizație care a primit și  Premiului Nobel pentru Pace în 1977 .

atoma
Andreea Toma, reprezentantul Amnesty

La conferința organizată la Liceul Internațional de Informatică Colentina, au participat profesorii și elevii liceului.  Andreea Toma, reprezentantul Amnesty a sustinut o prezentare pe aceasta tema, iar elevii au fost încurajați să își exprime opiniile și să facă parte din dezbatere.

“Organizăm ateliere pentru constienzarea a drepturilor omului în România și avem ca scop  implementarea unor module pentru educație despre drepturile omului care se concentrează pe educația non-formală, prin participare, prin care elevii contribuie în mod activ.”, a declarat Andreea Toma, reprezentant al  departamentului de educație Amentry International, pentru reporterul Zaman, la finalul dezbaterii.

“Fiecare persoană care contribuie, contează”, a subliniat Toma.

Prin campania “Write for Rights”, elevii au fost încurajați să  semneze și să susțină poveștile oamenilor cărora li s-au încălcat drepturile. Campanie prin care în fiecare decembrie, susținătorii Amnesty din întreaga lume trimit scrisori pentru susținerea celor care lupta pentru drepturile fundamentale ale omului.

Boicot Israel: Sancțiuni pentru politicienii din partidul lui Erdogan, după participarea la deschiderea Burger King

Mai mulți primari și oficial ai Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), din provincia Rize, de la malul Mării Neagre, au fost trimiși la consiliul de disciplină al partidului după ce au participat la ceremonia de deschidere a unui nou Burger King în oraș.

Erdogan vizită în Albania și Serbia. Inaugurarea a Marii Moschei din Tirana, cea mai mare din Balcani

Erdogan urmează să inaugureze, joi, în Albania, Marea Moschee din Tirana. Cea mai mare moschee din Balcani, construcția finanțată de Turcia.

Cazurile îngrozitoare de femicid din Turcia. Erdogan promite înăsprirea legii

Violența împotriva femeilor este o crimă larg răspândită în Turcia - cu aproape 300 de femei ucise în acest an, însă partidul AKP, aflat la guvernare, nu vede siguranța femeilor ca o prioritate politică.

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat unui om de știință turc de origine armeană

Premiul Nobel pentru economie a fost acordat lui Daron Acemoglu, Simon Johnson și James A. Robinson.

Cazurile continuă în Turcia. Și-a împușcat soția și cei 4 copii, apoi s-a sinucis

Biroul guvernatorului Gaziantep a declarat că Ahmet Demir și-a ucis mai întâi soția și cei patru copii cu o armă de foc, apoi s-a sinucis.