vineri, mai 3, 2024

PROGRAM DE RĂPIRI SI TORTURA A STATULUI TURC PENTRU SUSȚINĂTORII LUI GÜLEN

După lovitură de stat eșuată din iulie 2016, statul turc a creat un sistem ilegal de detenție prin care torturează în închisorile secrete susținătorii mișcării Gülen. Anchetă jurnaliștilor europeni demonstrează că Turcia a pus la punct un program de răpiri și tortură.

“Regimul președintelui Turciei, Erdoğan răpește membrii mișcării Gülen din jurul lumii”, susțin jurnaliștii de investigație pe site-ul https://correctiv.org/, un site de investigații german.

Jurnaliștii au publicat pe canalul de youtube, Correctiv, un video a răpirii unuia dintre  susținătorul gülenist de către serviciile secretele ale președintelui Turciei.  În 2017, în mijlocul zilei, într-o zona populată, doi bărbați  au răpit un bărbat și l-au trimis în Turcia, unde urmă să fie torturat în închisorile secrete. In urma  anchetelor presei, au fost constatate alte 20 de dispariții în Turcia.

Statul turc a  respins acuzațiile de tortură, iar în iunie 2017, parlamentul turc a deschis o investigație pentru persoanele dispărute.

Autoritățile turce au recunoscut că au intervenit şi au ridicat oameni aflați în afară frontierelor. Erdoğan a depus la Interpol o serie de cereri pentru  găsirea şi repatrierea güleniştilor şi a opozanților politici refugiați.  “Niciun stat nu a răspuns pozitiv cererilor de extrădare a susținătorilor Gülen” a declara ministrul turc al justiției.

 

Erdogan declară că “adepții lui Gülen din Turcia nu se vor bucura de dreptul la viață”

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.