duminică, septembrie 15, 2024

Opinii favorabile intrării României în spațiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, cu prilejul intervenţiei sale din plenul Parlamentului European de după discursul preşedintelui român Klaus Iohannis despre viitorul Europei, că sprijină aderarea României la zona Schengen până la finalul mandatului acestei comisii, dar a insistat asupra faptului că trebuie să se ajungă la un consens intern privind lupta împotriva corupţiei înainte de preluarea preşedinţiei UE.

„Însă doresc să atrag atenţia, şi este o observaţie care nu se îndreaptă neapărat către preşedinte, ci către guvernul şi parlamentul României, acest lucru nu trebuie pus în pericol prin distanţarea faţă de principiile statului de drept. Dorinţa mea din inimă ar fi ca în România să se ajungă la un consens naţional privind lupta împotriva corupţiei pentru că altfel va fi greu să se ajungă la un acord privind aderarea la spaţiul Schengen”, a avertizat Juncker.

foto 2 manfred weber ppe
Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, a spus: „Susţinem pe deplin procesul de lărgire al zonei Schengen. Sprijinim şi cele spuse de Jean-Claude Juncker astăzi privind faptul că ar trebui să deschidem aeroporturile până la alegerile europene din 2019”

În discursul său din plenul PE, Klaus Iohannis a subliniat între altele importanţa aderării României la spaţiul de liberă circulaţie.

„Pentru România, aderarea la spaţiul Schengen reprezintă un obiectiv important. Acest demers va contribui semnificativ la consolidarea securităţii pentru întregul spaţiu de liberă circulaţie din Uniune”, a apreciat Iohannis.


 

Corpul neînsuflețit a activatei turco-americane împușcată în Cisiordania a ajuns în Turcia

Ayşenur Ezgi Eygi, în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată în timpul unui protest în orașul ocupat Beita, din Cisiordania.

Sigiliul prezidențial al Turciei pe vilele din Belgia a unui traficant de droguri turc

Orhan Ünğan Ünğan, cunoscut sub numele de „Fantoma” din cauza utilizării multiplelor identități false, a fost legat de operațiuni internaționale de trafic de droguri din întreaga Europă.

Cazul care a cutremur Turcia! Proteste în Istanbul și alte orașe după moartea fetei de 8 ani 

Narin a fost dispărută 19 zile, după ce a ieșit de la cursurile de Coran, iar cadavrul ei a fost descoperit pe 8 septembrie de către grupurile de căutare într-o albie din apropiere. 

Faimosul trăgător turc premiat cu 300 de monede de aur pentru medalia de argint de J.O 2024

Poziția unică a lui Dikeç a devenit virală online, declanșând o serie de meme care au fost imitate de sportivi precum Nicolas Jackson, de la Chelsea FC.

Caz șocant în Turcia! Cadavrul unei fete de 8 ani, găsit după 19 zile

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya a declarat, pe 8 septembrie, că forțele de jandarmerie au găsit cadavrul lui Güran.