duminică, mai 5, 2024

Parteneriat public/privat în IT la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) inaugurează  la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, un nou laborator IT, acesta fiind cel de-al treilea amenajat cu sprijinul unei companii partenere.

Amenajarea laboratorului A306 reprezintă o investiţie de peste 29.000 de dolari, cu echipamente electronice şi mobilier, beneficiari fiind peste 600 de studenţi de la ciclul de licenţă şi master. Ei vor dobândi aici noţiunile de bază, deprinderi şi competenţe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza şi implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware – VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor UPT de a asigura cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii săi, dar şi pentru a avea absolvenţi bine pregătiţi să facă faţă cu succes pe piaţa muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o”, a declarat, conform comunicatului, prorectorul UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

Potrivit acestuia, investiţia este asigurată de mediul economic din Timişoara şi din zonă, care „a înţeles necesitatea susţinerii universităţii în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie, care să asigure şi partea aplicativă a formării studenţilor”.

Astfel, se menţine o relaţie cât mai strânsă cu mediul economic şi prin stagiile de practică ale studenţilor la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă.

Până în prezent, cu sprijinul respectivei companii partenere au mai fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale şi unul la cea de Electrotehnică şi Electroenergetică, fiind demarate mai multe programe de internship prin care studenţii şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei.

Cu sprijinul aceleiaşi companii a fost organizată vizita la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a dialogat cu studenţii UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.


 

 

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.