duminică, mai 19, 2024

Universitatea București- propensiune spre internațional

Universitatea din Bucureşti este integrată într-o puternică comunitate internaţională, având peste 300 de acorduri de colaborare bilaterală cu universităţi din 52 de ţări, (prorectorul instituţiei de învăţământ superior, Liviu Papadima).

„Cifra studenţilor UB care pleacă la mobilităţi în afară este fluctuantă, aproximativ 300 de studenţi Erasmus (n.r. anual). Avem periodic şedinţe de feedback, chestionare pentru studenţii care se întorc după un semestru petrecut în alte universităţi. Ceea ce aflăm de la ei este faptul că nu avem decât în cazuri foarte rare studenţi care să nu fi făcut faţă acolo unde s-au dus din cauză că au avut o pregătire prea slabă aici în România. Partea şocantă ţine nu atât de nivelul cunoştinţelor, ci de lucruri care ţin de o altă cultură organizaţională. Relaţia profesor-student, facilităţile pentru studenţi, interacţiunea dintre studenţi, acesta este beneficiul cel mai important”, a spus prorectorul.

foto 2 aula univ buc
Universitatea din Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia ‘Proiect Europa Unită’, a organizat miercuri evenimentul „Student în Europa – proiecte şi realităţi”.

Evenimentul a adus în prim-plan experienţa de studiu internaţional şi schimbul intercultural de care studenţii beneficiază prin intermediul diferitelor programe de mobilitate în spaţiul european.

Totodată, dezbaterea şi-a propus să evalueze impactul pe care programele de mobilitate internaţională îl au asupra studenţilor, modul în care acestea influenţează schimbările în carierele lor, dar şi gradul în care opţiunile şi perspectivele lor se diversifică în urma acestor schimburi interculturale.

La eveniment au luat parte rectorul UB Mircea Dumitru, prorectorul Liviu Papadima, precum şi preşedintele Erasmus Student Network UniBuc Bogdan Stoica.

La dezbatere au participat studenţi ai Universităţii din Bucureşti care au beneficiat de bursă Erasmus+, alături de studenţii străini care au optat pentru Universitatea din Bucureşti ca destinaţie a experienţei lor de studiu internaţional.

foto 3 liviu-papadima
:”UB are aproape 300 de acorduri bilaterale cu universităţi din 52 de ţări. Evident, sunt mai intense schimburile cu universităţile europene, în special Europa de Vest, dar avem acorduri şi cu universităţi de peste Ocean din Canada, SUA, America de Sud, din Japonia, Extremul Orient, China, India, etic”, a spus Papadima.

 

 


 

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.