sâmbătă, aprilie 27, 2024

„Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică’

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO organizează, în zilele de 16 şi 17 octombrie, cea de-a VIII-a ediţie a conferinţei anuale „Noile Provocări Globale în Securitate Cibernetică’.

Evenimentul din acest an, organizat în incinta Bibliotecii Naţionale a României, îşi propune să ofere dezbateri mixte, prezentări şi ateliere de lucru care abordează politici publice şi teme tehnice relevante pentru securitatea cibernetică din spaţiul românesc, european şi global.
foto 2 securitate ciberneticaAstfel, invitaţii vor avea ocazia să dezbată provocări diplomatice şi juridice în atribuirea incidentelor cibernetice, oferind totodată perspective asupra capabilităţilor şi combaterii ameninţărilor la nivel global.

Potrivit organizatorilor, sesiunile paralele sunt dedicate discuţiilor tehnice asupra celor mai noi tehnologii şi soluţii de securitate cibernetică din domeniul protecţiei infrastructurilor critice, machine learning, investigaţiilor criminalistice şi IoT.

Conferinţa CERT-RO aduce laolaltă experţi în securitate cibernetică, oficiali guvernamentali şi factori de decizie politică, dar şi reprezentanţi ai companiilor private din diferite domenii şi industrii, ONG-uri şi reprezentanţi ai mediului academic.


 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.