marți, aprilie 23, 2024

Drumurile noastre….

Constructorul Lotului 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, obligat să restituie peste 80 de milioane de lei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Curtea de Apel Bucureşti a admis marţi acţiunea în anulare formulată de juriştii CNAIR și a obligat antreprenorul Salini Impregilo S.p.A să restituie companiei de stat suma de 83,15 milioane lei pentru problemele apărute la Lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, a anunţat astăzi Compania de Drumuri

Precizăm că în data de 23 martie 2017, Curtea Internaţională de Arbitraj de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ – ICC Paris a pronunţat o sentinţă parţială arbitrală care a obligat CNAIR să plătescă suma de 83.158.980,82 lei Antreprenorului Salini Impregilo S.p.A. cel care a construit lotul 3 al Autostrăzii Orăştie – Sibiu (km 43+855 – km 65+965)”, arată CNAIR într-un comunicat.

În urma acestei sentinţe, în data de 8 mai 2017, la CNAIR a fost înregistrată o adresă de înfiinţare a popririi bancare, emisă de către un Birou de Executare Judecătoresc.

Două zile mai târziu, CNAIR a depus la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti o contestaţie, prin care cerea anularea tuturor actelor de executare efectuate în acest dosar.

autostrada sibiu orăștie

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie a fost deschis circulaţiei în anul 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Un an mai târziu, au apărut probleme care au necesitat demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri. Atunci, contractul cu Salini Impregilo a fost reziliat , fiind reţinută garanţia de aproximativ 60 milioane lei.

În toamna anului trecut, pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie, sensul dinspre Sibiu, au apărut iar fisuri, crăpături şi denivelări pe o lungime de 70 de metri.Compania de Drumuri a instituit atunci restricţii de circulaţie, după ce echipa de specialişti a constatat că sunt afectate banda de urgenţă şi banda întâi.


 

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.