sâmbătă, mai 4, 2024

Raport SUA: „vulnerabilităţi semnificative”

Preşedintele american, Donald Trump, va primi vineri un raport oficial despre starea complexului industrial de apărare al SUA care recunoaşte „vulnerabilităţi semnificative” în această reţea responsabilă de producerea şi menţinerea arsenalului ţării, transmite EFE.

„Complexul nostru industrial de apărare are „vulnerabilităţi semnificative” (…) care cer acţiuni imediate”, a spus într-o convorbire cu jurnaliştii un înalt oficial american care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Sub comanda Pentagonului, responsabili din toate agenţiile guvernului american au evaluat timp de mai multe luni starea complexului industrial de apărare, care include companii private şi publice care „construiesc, proiectează şi repară diverse sisteme de arme” americane, a precizat oficialul.

Preşedintele Donald Trump este cel care a cerut această evaluare printr-un ordin executiv semnat în iulie 2017. În analiză sunt identificate „riscuri” precum „un declin în producţia din SUA” şi o „diminuare” a numărului angajaţilor cu cunoştinţe tehnologice suficiente.

Pentru a rezolva această problemă, se aşteaptă ca Trump să autorizeze plata fondurilor deja aprobate de Congresul american pentru a „umple găurile” din complexul industrial american, prin intermediul, de exemplu, investiţiilor în întreprinderi mici şi mijlocii care produc componente cheie.

Casa Albă nu a oferit mai multe detalii despre raport, dar a asigurat că măsurile pe care preşedintele Trump intenţionează să le ia în această chestiune vor urma aceeaşi filosofie a politicilor sale protecţioniste, cu obiectivul de a revitaliza industria americană.


 

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.