duminică, aprilie 28, 2024

Tentative diplomatice în contextul Întâlnirii Trilaterale la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, Turcia-România-Polonia.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut, marţi, o întrevedere cu ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoglu, prilej cu care s-a discutat despre valorificarea în continuare a Parteneriatul strategic dintre Turcia şi România şi creşterea nivelului schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi oficiali au avut un schimb de idei şi viziuni pe teme de interes reciproc privind o cooperare mai strânsă în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre şi nivelul ridicat al schimburilor comerciale.

24879558_375754026217782_8350552281630678094_o„În opinia mea, este necesar să valorificăm, în continuare, parteneriatul strategic. Cred că încă există un potenţial enorm de creştere, în special în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Nivelul ridicat al balanţei comerciale şi cooperarea economică intensă între partenerii din cele două ţări demonstrează forţa relaţiei noastre bilaterale’, a declarat Liviu Dragnea, conform sursei citate.

Cu acest prilej a fost menţionat rolul important al comunităţii de afaceri din Turcia, care reprezintă al treilea investitor din punct de vedere al numărului de companii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre.

O altă temă de interes comun a reprezentant-o securitatea în regiunea Mării Negre. Cei doi oficiali au discutat despre principalele evoluţii din regiune, convenind că este necesară o cooperare mai strânsă sub acest aspect, atât în plan bilateral, cât şi în interiorul NATO, mai menţionează sursa citată.

Vizita în România a oficialului turc are loc în contextul Întâlnirii Trilaterale la nivel de miniştri ai Afacerilor Externe, Turcia-România-Polonia.

Din delegaţia condusă de Mevlüt Çavuşoglu, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, au făcut parte şi Kerem Alp, ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa de Est şi Balcani, Füsun Aramaz, ministru plenipotenţiar, Director general adjunct pentru Europa Centrală şi de Nord şi Statele baltice

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.