duminică, mai 5, 2024

”Regimurile politice trec; greșelile, excesele și lipsa de recunoștință față de niște oameni care au adus un sistem de excelență în învățământul țării tale nu se șterg, rămân ca o pată pe obraz.”

Încep să apară reacții ale opiniei publice în legătură cu cei șapte profesori turci angajați în cadrul școlilor Orizont din Republica Moldova, care au fost reținuți în mod sălbatic, spărgându-li se ușile de față cu copii, și apoi predați regimului Erdoğan. Petre Crăciun, jurnalist și autor de literatură pentru copii, a scris pe pagina sa de Facebook atrăgând atenția asupra faptului grav privind expulzarea profesorilor din Republica Moldova. Crăciun și-a exprimat regretul față de cele întâmplate astfel:

Sunt stupefiat și îndurerat când văd că profesori care au muncit ani de zile, unii chiar două decenii și jumătate, pentru copiii din țara ta, sunt expulzați pentru că așa vrea o conducere politică efemeră din țara lor de origine. Dragii mei, ca profesor de istorie vă spun clar: regimurile politice trec, se duc ca și cum nu ar fi fost! Greșelile, excesele și lipsa de recunoștință față de niște oameni care au adus un sistem de excelență în învățământul țării tale nu se șterg, rămân ca o pată pe obraz.”

https://www.youtube.com/watch?v=lEMi8Lx4gPs


 

 

 

 

 

 

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.